Σε συνέντευξη τύπου που έγινε πρόσφατα, ο CEO της Honda, μίλησε για τα νέα μοντέλα που περιμένουμε έως το 2015 από την ιαπωνική φίρμα, εκ των οποίων βρίσκεται και το νέο Civic Type-R.

Αναλυτικότερα έχουμε:

Civic Type-R
To νέο Type-R θα πωλείται αρχικά στην αγορά της Ευρώπης, ωστόσο δεν είναι απίθανο να πωλείται και στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον CEO της Honda. Θα παραμείνει η κίνηση να δίνεται στον εμπρόσθιο άξονα του δυνατού μοντέλου, ενώ ενδέχεται να φοράει και τον 1,6 κινητήρα του αγωνιστικού Civic WTCC. Όσον αφορά στην παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2015.

Jazz (Fit στην Ιαπωνία)
Το νέο Honda Jazz (Fit για την Ιαπωνική αγορά) θα παρουσιαστεί επίσημα το 2013, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 πρόκειται να κατασκευαστεί ένα μικρό SUV που θα βασίζεται πάνω στο πάτωμα του Jazz.

Αcura RLX

Θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles, ενώ το μοντέλο πωλείται στην Ιαπωνία με την ονομασία Honda Legend.

Αυτοκίνητο υδρογόνου
Η Honda έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο υδρογόνου που θα πωλείται στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α.

Cabrio Sport αυτοκίνητο

Μέχρι το 2014 στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει και θα πωλείται ένα νέο cabrio sport μοντέλο της Ιαπωνικής φίρμας, που θα έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο EV-STER.

Μικρής κατηγορίας αυτοκίνητα
Μέχρι το 2015 και στην αγορά της Ιαπωνίας θα κυκλοφορήσουν 6 νέα μικρής κατηγορίας αυτοκίνητα από τη Honda, με το πρώτο να είναι το N-One που θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του το Νοέμβριο.

Νέο Accord

Το νέο Honda Accord δεν πρόκειται να το δούμε στην Ευρώπη.

Τέλος, ο CEO της Honda έκλεισε με μια τελευταία είδηση σχετικά με ένα νέο υβριδικό σύστημα, που έχει ως στόχο την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που έχουμε συνηθίσει από την ιαπωνική φίρμα.

Πηγή: Autotriti.gr